Elfelejted a találkozókat? Nem tudsz időben odaérni sehova? A megoldás a határidőnapló! Nem csak arra jó, hogy felírjuk a megbeszéléseket, és a fontosabb tárgyalásokat, hanem a baráti, családi programokat is be kell vésni.

Az ember önkényesen elfelejt dolgokat, találkozókat. Meg hát, ha elkések, úgyis megvárnak. Szerintem az esetek többségében sokan, így gondolkodnak, de ez nem feltétlenül jó hozzáállás.

Ha valakire azt mondjuk, hogy pontos, önkényesen eszünkbe jut, a megbízható kifejezés is. Mert hát, azaz ember, aki pontosan odaér egy tárgyalásra (vagy akár 10 perccel ott van a megbeszélt találkozón) joggal gondolhatjuk azt is, hogy már eleve felkészült. Természetesen el is várjuk tőle azt, hogy összeszedetten, és értelmesen prezentálja a mondani valóját. Vegyük csak a fontosabb embereket példának. Jobban megbízunk egy olyan emberben, aki pontosan érkezik a megbeszélésekre, és nem csak úgy beesik, a kitűzött időpontban, vagy netalántán késik. Sokkal nyitottabbak vagyunk az időben érkezettek felé, és számunkra imponáló is, hogy oda figyel ránk.

A pontosság, egy olyas fajta „gesztus”, amivel jelezzük a beszélgető partner felé, hogy igenis fontos számunkra, és megtiszteljük azzal, hogy időben megérkezünk. Nem csak a munkában, de a magánéletben is fontos, a pontosság. Mert ha egy munkapartner felé etikusak vagyunk, akkor miért nem vagyunk egyformán figyelmesek a többiekkel szemben?

Sok ismerősöm/barátom van, akik folyton késnek. Nem csak 10 perceket, de van, amelyik megengedi magának, a fél órácskát is. Már rutinosan úgy időzítem az érkezésemet, hogy a megbeszélt időpont után, fél órával futok be, (de még pont időben,) hogy én érkezzek előbb. Történt egyszer, hogy valami csoda folytán időben!, pontosan érkezett. Máris csörgött a telefonom, hogy ugyan merre járok, és miért is késik, amikor ő pontos? Röviden, és tömören közöltem vele, hogy legalább már tudja, hogy én mit érzek, ha rá kell várni. Mikor találkoztunk elmeséltem neki, hogy már fél éve kések megszokásból fél órákat, mert úgyis tudom, hogy nem ér oda időben. Ezért is vettem neki egy határidőnaplót ajándékba, hogy ez legyen az első lépése ahoz, hogy rendezze végre az életét.

Nem is gondol bele az ember, hogy egy egyszerű figyelmesség, mint maga a pontosság, mennyire megváltoztatja az életét. Sokkal rendezettebb, és összeszedettebb tőle az ember. Azóta eltelt 2 év, mióta megvettem neki, az első határidőnaplóját. Lassan már rá sem ismerek a szeleburdi, „5 perc és ott vagyok” barátnőmre. Összeszedettebb, és megbízhatóbb ember lett belőle. Rendeződtek a családi, magánéleti gondjai, és sokkal felelősségteljesebb munkákat végez.

Nem azt mondom, hogy mindenre megoldást nyújt a pontosság, és hogy ha valaki holnaptól időben érkezik mindenhova, azonnal megváltozik az élete. De ez az első lépés, egy rendezettebb, magabiztosabb életért, mert hát mindenki egy kiegyensúlyozott életre vágyik. Tehát hölgyeim, és uraim, irány a legközelebbi papírbolt, és keressék meg, a legideálisabb kis „memória gyűjteményt”, ha még nem rendelkeznek eggyel. 

A bejegyzés trackback címe:

https://misstezis.blog.hu/api/trackback/id/tr623364518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása